Buurtvereniging de Mola

Logo Bv de Mola

Terugblik op Halloween, vooruitblik naar Kerst

29 oktober 2023

Halloween lijkt definitief overgewaaid vanuit overzeese gebieden als Engeland en Amerika. Hoewel de feestdag officieel aanstaande dinsdag op de kalender staat waren er het afgelopen weekend diverse griezel-initiatieven in Reusel. En de Mola kon uiteraard niet achterblijven.

Helaas was er voor de workshop pompoen snijden en het Halloween knutselen te weinig animo waardoor deze activiteit gistermiddag kwam te vervallen. De tocht in de vroege avond langs de deuren van versierde huizen is daarentegen voor herhaling vatbaar.

Griezelig gezellige trick-or-treattocht

Op initiatief van enkele fanatieke buurtgenoten werd er dit jaar voor het eerst een Halloweentocht georganiseerd.

Het geheel moet nog een beetje in een vaste vorm gegoten worden, maar de deelnemers hebben er niet minder van genoten. Dat geldt voor de ouders met kinderen die de tocht liepen, maar zeker ook voor de buurtgenoten die er echt werk van gemaakt hadden om hun huis, tuin of zichzelf om te toveren tot een griezelvertoning.

De tocht zal volgend jaar dan ook zeker een vervolg gaan krijgen. Alle deelnemers bedankt voor de inspanningen en gezelligheid. Voor diegenen die er niet bij waren, hieronder een kleine sfeerimpressie.

We gaan weer kerststukjes maken

Ondanks dat de Halloween workshop op weinig animo kon rekenen heeft het bestuur er alle vertrouwen in dat het met de Kerstworkshop anders zal zijn. Liefhebbers van het ambacht bloemschikken kunnen hun hart dan ook ophalen, want de Mola Kerstworkshop staat weer gepland; om precies te zijn op woensdag 13 december.

kerst bloemstuk

Weinig ervaring? Geen probleem; de Kerstworkshop staat onder deskundige leiding van Marie-Louise van Mooi Groen. Zij kent alle ins en out van het Kerst bloemschikken.

De workshop vindt plaats in zaal de Koster vanaf 19.30 uur. De kosten voor deze workshop bedragen €15,00 voor leden en €25,00 voor introducees. Koffie/thee, één consumptie en wat lekkers zijn bij deze prijs inbegrepen.

Laatste activiteit van 2023: Kerstborrel

Drie dagen na de Kerstworkshop (16 december) staat de laatste activiteit van 2023 op de planning. En niet zomaar één, het gaat namelijk over de Kerstborrel. Bovendien is deelname geheel kosteloos.

De kerstman gaat inkopen doen, hij heeft helaas niet veel poen.
Er zijn geen kosten aan deze middag verbonden maar een vrijwillige bijdrage wordt fijn gevonden.

Wij rekenen op een grote opkomst van buurtgenoten in zaal de Koster vanaf 14.00 uur tot 17.30 uur. Ook komt de Kerstman ons een bezoekje brengen deze middag, hij zorgt voor een kleinigheidje.

We verzoeken je wel even aan te melden, zodat we goed voorbereid zijn. Graag tot dan!

Beumo organiseert trip naar Kerstmarkt Düsseldorf

Tot slot vragen we ook nog even jullie aandacht voor een activiteit georganiseerd door onze collega’s van de Beumo. Op 8 december organiseert die buurtvereniging namelijk een gezellige busreis naar de Kerstmarkt in Düsseldorf.

Kerstmarkt

Ook niet leden van de Beumo zijn van harte uitgenodigd om dit leuke uitje bij te wonen. Wie het eerst komt, het eerst maalt, want als de bus vol is heb je helaas pech.

Details busreis Kerstmarkt

  • Vertrektijd: 9:00u 
  • Opstapplaats: veldje De Reep/ Hulselsedijk
  • Aankomst Düsseldorf: +/- 11:00u
  • Terugreis: 20:00u
  • Kosten: €20,- per persoon

Aanmelden kan tot 17 november via de website van bv de Beumo. Na aanmelding ontvang je een mail met het bankrekeningnummer van de Beumo. Je aanmelding is pas definitief als men het inschrijfgeld ontvangen heeft.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *